Thursday, 25 November 2010

PlayStation 4 Concept

Konsep PS4 (PlayStation 4) ini diinspirasikan daripada versi PlayStation sebelumnya dan tentunya PS4 mempunyai lebih banyak funtion berbanding versi playstation yang lepas-lepas. Okay, pertama sekali aku nak sentuh tentang design. Design memang superb beb dengan main unit and joystick yang transparent di tengah-tengah. Looks so cool! Bulatan hitam pada main unit adalah tempat untuk letak disk dan dengan fungsi touch screen pada transparent glass, user boleh memilih thumbnail yang dipaparkan hanya dengan menyentuh screen sahaja. Cool huh? The joystick is cable-free and its connect using Bluetooth 2.0. Here is the picture of PS4 conceptual:





Tiba-tiba teringat PSOne aku dulu. Pergh, banyak betul perbezaan. Giler babat ah SONY PlayStation. Keep it up guys. BTW, PS3 pun aku tak mampu nak beli lagi, dah sibuk kuar konsep untuk PS4. Damn! LOL!

+ Kredit to tuvie.com


4 comments:

din said...

klu pecah kaca kat tgh2, menanges~

someone said...

Hahaha sebab tu PS4 untuk orang-orang yang tau beradab dan sopan. pandai jaga harta benda. Kalau untuk orang macam kau, kompom hancur. LOL!

Luffy said...

bapak r..sophisticated giler design..
bukan setakat PS4..PS1,PS2 n PS3 pon x pernah beli...haha

someone said...

Takpa Luffy, slow slow. lepas ni maybe kau terus beli PS5 LOL! XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower Yang Sangat Heartless