Friday, 19 November 2010

2 Alam overall rating: 1 Star only

Rating ni bukan aku yang bagi, tapi Cinema.com.my. Click here for review

Untuk pengetahuan korang, aku tak tengok lagi cerita 2 Alam ni. Tak tau lah nak tengok ke tak. Maybe aku download jer kot. Okay, bila aku keluar statement macam ni bukan bermakna aku tak support industri perfileman Melayu okay. Aku support filem Melayu beb macam Lagenda Budak Setan, KL Drift2, I'm not Single, lagi-lagi kalau Lisa Surihani yang berlakon memang aku support habis-habisan. Tapi filem 2 Alam daripada DDR ni buat aku menyampah nak tengok. ME-NYAM-PAH. Sebab apa menyampah? Eleh lagi mau tanya, korang tau sebab apa kan? LOL!

2 Alam cerita apa? 2 Alam adalah filem lakonan Aaron Aziz, Suhaillah Salam dan Faizal Hussein yang berkisar tentang seorang pemuda bernama Adam bin Zainal yang telah men-transform-kan jantinanya menjadi nyah dengan mengunakan nama baru Amy. Kemudian dia membunuh dirinya mungkin kerana tak tahan setiap malam kena tahan dinding kot. Then lepas dia bunuh diri, mayatnya di bawa pulang ke kampung halaman yang telah lama ditinggalkan selepas dia transform jadi nyah. Masa nak kebumikan dia, mulalah jadi benda-benda pelik. Haa, jadi nyah-nyah diluar sana amat sesuai tengok filem ni untuk dijadikan pedoman dan iktibar. LOL

Pssttt... aku baru tau Faizal Hussein ada berlakon dalam filem ni. Mana taknya, semua poster filem duk terpampang besar gambar DDR bersama thumbs up sign dia. Bukan nak letak gambar pelakon yang membintangi, tapi gambar dia. LOL! Lagi satu, anggaran kutipan filem ni adalah RM40juta dan DDR dengan yakinnya dapat mengalahkan Harry Pottter. Harry Potter pula dijangka akan dapat around US$130juta by next week diseluruh dunia dan jangkaan ini dibuat oleh BOXOFFICE bukan pengeluar filem tersebut. Double LOL!

+ Kredit to Cinema.com.my

4 comments:

Kuceng Puteh said...

Aku dah baca review tersebut. Sungguh mengecewakan bai. Di war-warkan bakal meraih jutaan ringgit, tetapi filem tidak bagus.

Aku tak benci kat dia pada asalnya, tapi dia yang buat aku benci kat dia. Sigh~

someone said...

Tu lah pasal, filem macam tu kategori filem murah beb. Lagi best citer GADOH 2009.

Aku mula-mula neutral jer ngan dia. Tak kisah la dia nak buat fesyen rambut penis style ke, tembikai style ke, tapi makin lama dia buat hal, setiap hari kat kosmo gambar dia, lepas tu ayat dia tak boleh blah kot macam mana aku tak menyampah. zzZZZ

AkmaRaziah said...

hahaha. nyampah siakk ngn die. mane x nye. ckp bukan kemain besa lg. tlglah. anda tu sape nk compred ngn KRU n sape eyh yg kutipan plg tggi kt mlysia ni, aku lupe lak. hehehe. baru nk bertatih, ckp nk HEBAT jek. haih. mlayu2~ >.<

someone said...

Biasa lah tu akma. Uiks, hang jangan kutuk lebih lebih, pakcik hang jugak tu. hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower Yang Sangat Heartless