Tuesday, 22 February 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah, cerita sampah ke?


Dah lama guwa nak update pasal benda ni. tapi takda mood, sampailah guwa terbaca satu entri kat blog someone tentang filem melayu yang macam sampah yang guwa tengok lebih kepada komdem cerita ni. Guwa bukanlah peminat sejati Kak Limah, cuma guwa tak gemor cara dia tulis macam dia tau segalanya selok belok filem tempatan. Sebenarnya banyak message-message yang diselitkan oleh Mamat Khalid dalam filem-filemnya. Macam yang terbaru ni, Hantu Kak Limah Balik Rumah. Sebenarnya banyak message yang cuba disampaikan dalam cerita ni. Tapi yang orang boleh nampak dengan jelas hanyalah "ce ceriter, ce ceriter." dan "Kite bako jer" Lepas tu cakap cerita ni sampah. Apa kes? So, apa message yang guwa dapat dalam filem melayu "sampah" ni?

1: Babak Pak Jabit dengan Pak Abu
Pak Abu: "Kita tukar fesyen baru, tak payah buat pilihanraya."
Pak Jabit: "Haa, eloklah tu, Pak Abu memang tak boleh memimpin dah. Inilah apa yang berlaku dalam parti politik kita, dah tua masih lagi nak memimpin. Bila ada masalah, langsung tak boleh bertindak."
Pak Abu: "Betul, betul apa dicakap si Jabit ni. Sepatutnya orang muda-muda yang memimpin. Bukan orang tua."
Seriously orang bebal jer yang tak dapat tangkap maksud yang cuba disampaikan. Sudah terang lagi bersuluh ayat adalam babak ini ditujukan khas buat parti politikalization yang busuk.

2: Usop meluahkan luahan hati.
"Kereta sorong ni kalau bukan hak milik kerajaan, dah lama wat lempo jer kat sungei"
Apa yang kome semua dapat tangkap?

3: Jampi daripada bomoh siam.
 "Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok! plawok! Plawok! Plawok! Plawok! Plawok!"
Apa yang lu orang tau maksud plawok ni? Apa yang guwa tau plawok ni bermaksud penipu dalam konteks pemahaman orang timur. Secara tak langsung Mamat Khalid cuba menyampaikan bahawa bomoh-bomoh ni kebanyakannya penipu. Lu orang yang tak tau maksud mesti bila tengok babak ni tak tergelak kan? Guwa tengok jer babak ni berdekah-dekah guwa gelak.

4: Semasa Usin menyanyikan lagu Cinta Kristal nyanyian Rahim Maarof plak. Terdapat satu band yang berupa syaiton nirajim. Apa lancau tetiba ada setan goreng gitar plak kan? Tapi guwa syak Mamat Khalid memerli masyarakat melayu yang kerap mengaitkan kumpulan rock dengan pemujaan syaitan dan blackmetal.

5: Bila usin mengatakan,
"Teman 3tahun, 3tahun di Singapore tu takda sekor hantu pun teman tengok kat sana tau. Yang ada tu ha, hantu tue tu, merepek-repek cuba nak mengajor kita semua ni, macam mana nak mentadbir negara kita ni, heh!"
Apa yang lu orang dapat tangkap bila baca ayat ni?

Last but not least, Bila satu bomoh indonesia datang dan kerap berkata
"aku ini orang indonesia, kalau enggak penuh ilmu didada tidak sampe ke..."
guwa tak pasti ini apa guwa syak ini adalah perlian kepada rakyat Indonesia.

Ini je lah yang guwa dapat update, guwa memang pemalas nak update entri panjang-panjang pasal filem-filem ni. Lagipun, guwa bukannya amek jurusan perfileman nak cakap lebih pasal filem, Guwa pun  sama noob jer dengan lu orang tentang filem ni semua. Tapi lu orang yang tengok movie ni lepas tu talk shit bout this movie nampak ke semua ni? Wait, kalau lu orang nampak mesti tak buat entri kondem-kondem kan? heh.

Middle finger untuk orang macam ni? Tak perlu, daripada guwa bagi middle finger baik guwa bagi fingering terus ye dak? lulz Papepon layan seyh lagu ni. Teringat zaman-zaman kecik masa hingui duk meleleh. kehkehkeh

iPad 2 Review - Hands on by Exkild

HAHAHAHAHAHAHAHA!
Guwa ingat betul lah iPad 2 Review, rupanya parody. Sudahlah bapak gedabak besar, macam lebih kepada iBoard. Serius macam #jilaka! One more thing, and if you happen to have justin bieber, it will automatically self-destruct! LOL!

Hi my name is Facebook.


Satu pasangan suami isteri di Mesir telah menamakan anak perempuan mereka dengan nama FACEBOOK sebagai mengenang budi dan jasa baik sosial network itu kerana peranan besar yang dimainkan pada 25 Januari 2011 sehingga President Hosni Mubarak berjaya digulingkan. WTF?! Walau sebesar mana pun pengorbanan dan pengaruh Facebook, Twitter, Youtube dalam hidup guwa, tidak sesekali guwa akan berikan nama sebegitu rupa kepada anak guwa dan biarkan dia diejek disekolah kelak. Dumb and Fail parent.

Monday, 21 February 2011

Peraturan dan tatatertib ketika menjadi kawan guwa di alam maya.



Baca tajuk macam | lek eleh mamat ni, bajet artis sial nak ada peraturan, tatatertib bagai. | Bukannya apa, guwa memang dah lama bajet diri guwa ni artis. Tapi baru sekarang guwa nak tonjolkan kebajetan guwa ni. Kalau nak diikutkan entri ni sebenarnya lebih kepada nasihat. Nasihat untuk korang bagi memudahkan perjalanan hidup guwa. For your information, I've started approve people on facebook. But only girl and based on mutual friends jer (kalau yang cun tu takda mutual friends pun guwa approve gak. kalau guwa terapprove lelaki tu maknanya dia memang bernasib baik). Why? Because imapervert and wanna stalk their picture everyday lah. Problem? lulz

Guwa jugak semakin aktif menggunakan twitter sebagai platform untuk guwa melepaskan amarah, keluhan dan rengekan manja guwa. So, bagi yang baru menjadi friends dan followers guwa di facebook dan twitter, guwa nak bagitau: Status dan tweet guwa banyak berbaur bolasepak Chelsea, racist, lucah, caci maki, sarkanisma, troll dan sebagainya. Jadi, bila baca status dengan tweet guwa, sila baca dengan intonasi dan nada yang paling baik, yang paling lembut, yang paling perlahan, yang paling manja, hatta status itu berbunyi "macam babi lah kau ni!" bagi mengelakkan salah paham ketika membaca status guwa. Korang juga di izin dan dibenarkan untuk print skrin mana-mana status guwa yang korang tak puas hati dan berikan kepada Oh! atau Eh! media. lulz

Last but not least, bila baca status guwa sila jangan nak emosionalisma, patriotisma, politisma dan butthurtisma tak tentu pasal. Adalah tidak menjadi tanggungjawab guwa untuk mengikut rentak hati korang yang jiwang itu dan tidak menjadi tanggungjawab guwa juga untuk mengubati hati korang yang mudah terluka. Kalau rasa nak emo dan butthurt jugak, korang dipersilakan jalan terus, belok kiri lepas tu terus pergi mampos.

Saturday, 19 February 2011

Chelsea Blue Day


Guwa dengar lagu ni macam bersemangat ada, macam sayu pun ada. Teringat zaman kegemilangan Chelsea bersama Hasselbaink, Zola, Duff, Robben, Gudjohnsen, Crespo, Joe Cole, Maurinho dan ramai lagilah. Pergi mampos korang nak cakap guwa sandarkan pada kenangan macam the scousers ke apa. Apa yang penting guwa serius miss that moment.

Thursday, 17 February 2011

Pelajar India dipaksa cakap "Keling babi".

BODOH!

Kalau guwa kena agaknya dah bergaduh kat situ. Stupid meleis. You no respect people but want people to respect you. Don't know how to respect? Ask your mom to teach you and get a life lah. Bodoh punya meleis. 1 Malaysia huh? In your dream lah. heh.



Note: This is the original video footage from : http://www.youtube.com/user/amingenji
It was removed in youtube (12/02/2011).

Wednesday, 16 February 2011

You are not a photographer. Deal with it.


Buying dslr doesn't make you a photographer. It just make you a dslr owner. UNLESS. you know how to "use" it and not just hang at your neck. OR. snap your own picture in front of the mirror using your expensive camera just to show off. OR. ask your friend to snap your picture holding a slr and acting like you're pro-photographer. Seriously, you've make me sick. AND. im not "jeles lettew".

PROBLEM?

Image from: Blog Serius

Friday, 11 February 2011

Thursday, 10 February 2011

Linkin Park nowadays

Setelah meluangkan masa beberapa jam mendengar kesemua lagu Linkin Park from their 1st single Papercut till the latest one, The Messenger. Satu soalan telah bermain di minda guwa.

WTF happened to their Minutes to Midnight and A Thousand Suns album??

Most of the song in both album sounds like gei song from boyband like Westlife or N'sync. Okay we put aside Reanimation album. For me, the Reanimation is totally an EPIC failed from Linkin Park kecuali beberapa lagu macam Pts. Of. Athrty (Points of Authority) and H! Vltg3 (High Voltage). Seriously, rockband kegemaran masa guwa kecik telah bertukar menjadi gei boyband. How fucked is that? Fenomena ini sudah cukup membuktikan dunia sekarang sedang berada akhir zaman. Ada kaitan? Maybe.

Macam sesetengah otai yang mengaku dirinya otai, dia menganggap dirinya membesar bersama lagu-lagu KRU, guwa pulak menganggap diri guwa membesar bersama lagu-lagu Linkin Park. So, bila Linkin Park membuat perubahan pada lagu yang dibawanya guwa macam, | Eh ni lagu Linkin Park ke? Eh, Linkin Park dah tukar vocalist ke? Eh, Linkin Park dah tukar ahli ke? | Okay sekarang kita berhenti complain sana sini macam rakyat yang tak puas hati dengan 1 Kerajaan nya.

Wednesday, 9 February 2011

#BROCODEMELAYU - This hashtag has made my day

Hashtag #brocodemelayu ini di inspirasikan daripada The Bro Code by Barney Stinson from How I Met Your Mother.  Hashtag ini juga adalah punca guwa tak online facebook semalam dan duduk mengadap twitter sambil bergelak tawa. HAHAHA! Lebih kurang begitulah guwa gelak. Berikut adalah tweet guwa tentang #brocodemelayu yang agak mendapat sambutan. miehehe:
#brocodemelayu seorang bro mestilah memakai boxer semasa tido.

#brocodemelayu bro takkan bergaduh sesama bro kerana awek.

#brocodemelayu jangan sesekali memakai pakaian atau payung berwarna pink.

#brocodemelayu seorang bro mesti mengutamakan bro yang lain daripada awek.

#brocodemelayu wajib off handphone jika lepak dengan bro-bro lain bagi mengelakkan gangguan lain seperti gangguan awekism.

#brocodemelayu berikan kata semangat kepada bro yang sedang down akibat team bola sepak favenya kalah adalah lebih penting dari menghanjing.

#brocodemelayu jangan sengaja tepuk bontot bro yang lain. Akibatnya sangat lah parah.

#brocodemelayu jangan sesekali petik nama bro-bro yang lain jika kantoi buat masalah. boleh menyebabkan pertalian sesama bro terputus.

#brocodemelayu jika ada bro yang ingin solat, jgn cakap dia poyo! sebaliknya tunjukkan dia dimana surau dan jemaah sesama bro sgtlah afdal.

#brocodemelayu jika terdapat mana-mana bro yang terpengaruh dengan kpop secara taksub, sila tunjukan jalan yang lurus untuk dia pulang.

#brocodemelayu JANGAN sesekali perlekeh bro yang tak reti hisap rokok atau shisha. Wajib ajar bro-bro ini sehingga diorang pandai.

#brocodemelayu bro yang mengaku @ adalah awek atau tunangnya adalah bro yang perlukan perhatian dan bro yang tidak brotak.

#brocodemelayu jangan sesekali ayat adik bro, kerana bro tidak suka berbesankan bro sendiri.

#brocodemelayu jika makan dikedai dan nampak bro order ais kosong sahaja, jangan tanya dia tak makan ke? Itu akan menguris hati bro itu.

#brocodemelayu bro sejati adalah bro yang gemarkan perempuan. bro yang bersifat ke-gay-an adalah bro yang tidak brotak.

#brocodemelayu jika ada bro yg mengaku xpernah marstubate, jgn cebik dan hina dia. give him buku marstubate for dummies.

#brocodemelayu jgn kongsi air! Itu akan menyebabkan anda kiss bro anda secara undirectly dan blh membuatkan perhubungan sesama bro terjejas.

Note - Maaf jika tak selesa dengan shortform yang ada, sebab guwa kopi pasta terus dari tweet guwa jer bro. Want more Bro Code Melayu? Check this out #brocodemelayu miehehe~

Monday, 7 February 2011

EMOSIONALISM: Emo dengan warna

FAKTA: Warna merah lebih menyerlah dari warna biru

Yang mana warna yang menyakitkan mata jika dipandang. Of course warna merah kan.
Orang tak normal jer cakap warna biru sakit mata kalau dipandang.
Dah tentu-tentu warna biru warna yang meredupkan pandangan.

Fakta saintifik mengatakan warna merah adalah warna yang menyerlah daripada warna biru mungkin betul. Jika tidak masakan warna merah selalu digunakan untuk mengalertkan orang macam tanda amaran atau lampu isyarat tanda berhenti ye dak? Perkara ini bukan hanya dibuktikan melalui saintifik tetapi juga melalui bola sepak apabila The Blues ditapau buat kali kedua oleh The Reds di tempat lawan dan juga ditempat sendiri. Tragedik malang ini mengingatkan guwa kepada pepatah, | jika kail panjang sejengkal lautan dalam jangan diduga. | Kekalahan ini sudah guwa jangka saat Gerrard menghantar bola secara melintang kepada Maxi Rodriguez pada babak pertama yang guwa sangka 1 goal sudah menjadi milik The Reds tetapi malang sentuhan Maxi mengenai palang.

The Blues melakukan serangan balas dengan menggunakan pemain yang baru dibeli dengan harga yang sangat ridikeles bagi guwa tetapi gagal menjaringkan sebarang goal. Bukan itu sahaja, sepakan padu Drogba juga telah dihalang oleh pemain bernombor 9 itu menyebabkan bola tersasar keluar dan Drogba hanya mampu tersengih-sengih sambil menjelirkan lidah umpama dubuk liar yang kehausan.

Pada babak kedua perlawanan, akibat daripada keseganan Fernando Torres untuk menjaringkan goal terhadap kelab lamanya pada babak pertama, Meireles mengambil kesempatan itu dengan meledakkan 1 goal buat The Reds dan Torres hanya mampu termenung di bangku simpanan. Menyaksikan bekas rakan sepasukan meraikan goal tersebut, guwa dapat membaca kata-kata yang terlintas difikirannya dengan begitu mudah. Berikut adalah kata-katanya setelah guwa translate dari bahasa Spain kepada bahasa Malaysia, | Menyesal sial guwa pindah! |

Perlawanan ini juga menyaksikan konflik dalaman diantara Cech dan Ivanovic apabila Cech hampir-hampir menumbuk muka Ivanovic kerana menyusahkan dirinya untuk menangkap bola. Selain itu, pemain no2 The Blues itu juga mempunyai konflik dalaman bersama pemain no2 The Reds apabila Glen Johnson melakukan body contact secara kasar dikotak penalti sehingga menyebab ketonggekan Ivanovic tidak seimbang lalu tergolek jatuh sekaligus belas kasihan pengadil diminta untuk mendapatkan penalti. Sudah jatuh ditimpa tangga buat pemain no2 The Blues apabila pengadil tidak menghiraukan permintaannya mudahnya itu. Permainan tamat setelah 4minit masa tambahan dilengah-lengahkan oleh pemain The Reds. Fulltime Chelsea 0-1 Liverpool

Izinkan guwa untuk meluahkan perasaan guwa sebagai penyokong setia Chelsea disini: BABI! BABI! BABI! BABI! FFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Sunday, 6 February 2011

K4KOMIK: Tidak Tahu Malu


Note: Gambar dirembat dari Sokernet.blogspot.com dan guwa edit apa yang patut. Wtf? game Chelsea dah nak mula. out for a footbaaaaallllll

Setan dibaham serigala liar!


Tanggal 6th February 2011, kelab yang kali terakhir memenangi FA Cup pada tahun 1960 dengan relax dan bersahaja malah dengan penuh bergaya mengalahkan kelab yang kononnya teragung di arena bola sepak dunia. Setelah ketinggalan 1-0 pada minit ke 3' babak pertama perlawanan hasil dari jaringan gerakan jual ikan Nani, sang serigala menyerang balas dengan tandukan Elokobi dari tengah kotak penalti pada minit ke 10' dan kelepup masuk menjadikan kedudukan terikat 1-1. Hasil dari jaringan itu, Elokobi mengekspresikan rasa gembira dihatinya dengan menendang tiang bendera di ruangan sepakan sudut sehingga tercabut dan memaksa agen yang bertugas untuk memasangnya kembali. Apa kes ni Elokobi? Relax, guwa tau lu happy dapat benam setan merah.

Pada minit ke 40' juga di babak yang prtama, Kevin Doyle telah meniru aksi Elokobi dengan menanduk masuk hantaran sepakan percuma oleh Nenad Milijas menyebabkan Van Der Sar tergamam kerana tidak menyangka pisang akan berbuah dua kali pada babak pertama. Kedudukan kekal 2-1 sehingga wisel penamat. Sumber lain mengatakan, akibat daripada keliaran yang ditunjukkan sang serigala, setan merah telah gagal untuk menghasut penjaga goal Henneysey untuk memboloskan 2-3 goal dan disebabkan keliaran ini jugalah pengadil menjadi gerun untuk menyebelahi puak setan merah.

Ternyata 11 ekor setan yang berwarna merah masih belum mampu untuk mengatasi 11 ekor serigala hitam yang liar kelaparan memburu mangsa dikala kesejukan angin pagi. Ini sekaligus membuktikan bahawa sejarah semalam yang unggul bukanlah satu janji untuk sesebuah pasukan itu untuk terus menongkah langit yang tinggi dalam mengapai kejayaan. Apa yang sudah berlaku telah pun menjadi sejarah, dan sejarah setan merah dibaham serigala akan terus segar di dalam ingatan penyokong-penyokong serigala hitam ini.

Mungkin inilah yang dikatakan karma buat pasukan setan merah didikan Pak Alex si pengunyah gula getah. Jika anda masih ingat ya, tanggal 6 November 2010 yang lepas, 11 ekor setan didikan pak Alex ini telah berjaya menjinakkan 11 ekor serigala peliharaan Mick McCarthy (atau nama samarannya Mek Katty) yang liar dengan kemenangan 2-1 Hasil daripada 2 jaringan mamat korean kegilaan wanita Malaysia, Ji Sung Park si mata sepet. Guwa masih ingat kata-kata yang keluar dari mulut guwa apabila si mata sepet berjaya menjaringkan goal pada minit-minit terakhir perlawanan. Serius faking.

Apa yang menjadi tanda tanya sekarang, mungkinkah kekalahan pertama pagi ini yang bersamaan 6th February 2011 memang apa yang dimahukan setan merah bagi mengingati tragedik hitam 6th February 1958 - Munich? Apapun alasan dan jawapannya,  kekalahan pertama setan merah pada musim ini telah menamatkan riwayat dongeng pak Alex yang berseloroh ingin mengekalkan title unbeatennya. Saat ini juga guwa amat yakin penyokong-penyokong setan merah yang taksub akan melaung-laungkan statement, | Baru kalah sekali beb. Apa ada hal? | sebagai perisai untuk menangkis segala tomahan yang dilemparkan kepada mereka. Kah Kah Kah Kah!

Image from: Fransisca's Blog

Saturday, 5 February 2011

BULLSHIT OR SOTRUE: Kata-kata apabila bercinta

K4KOMIK: Relationship Status


Fernando Torres Chelsea's number 9


This song is tribute to Chelsea vs Liverpool at Stamford Bridge tomorrow Sunday 6 Feb midnight/Monday 7 Feb morning. Pretty nice and creative song to me. I've put the lyric below, British slang serious hard to understand for a noob like me. Hope you guys can correct me if I'm wrong. Now lets sing along beibi!


It's just good to be true
I can't believe you're a blue
With your skill, your flare and your touch
You will score goal very much
It's like Christmas has arrive
El Nino is part of our Shed
It's just to good to be true
Fernando you're Chelsea blue

With or without your long hair
You still play with style and with flare
You've already got the world cup
And you'll win the Champion League now with us
Blue suit you more anyway
It's bring out joy I, I'd must say
Its just to good to be true
Fernando you're Chelsea blue

Here we go! Lets go!

Fernando Torres you used to play in red
But now oh Torres you play for us instead
Fernando Torres you're Chelsea's number 9

Fernando Torres now at Chelsea training ground
Fernando Torres you won't be ain't come down
Fernando Torres you're Chelsea's number 9

Fernando Torres you can still play in red
Fernando Torres but just for Spain instead
Fernando Torres El Nino we love you Torres
Yaaaayyyyy~
Si si si

Image credit goes to: Sokernet
Thanks to Zaki Supandi for the shared.

Remaja Malaysia pengguna code rahsia?

Just a short entry for tonight or should I say morning? miehehe Okay, entri guwa pagi ini macam gempak,tapi hakikatnya tidak semegah tajuk pun. Cukup dengan mukadimah lets check'em out.

"sqyq ngqnt0k" Boleh sesiapa ajar guwa macam mana nak sebut? Come on, jangan cakap yang bunyinya adalah "saya ngantuk". Sebab apa? Simple beb, sebab "sqyq ngqnt0k" tiada huruf vocal. You know huruf vocal? Didn't know? AEIOU? Yeah, thats what we call huruf vocal. So berbalik kepada isu yang di bincangkan. Di sekolah guwa belajar,
S+A= SA Y+A= YA SA+YA=SAYA  
dan bukannya 
S+Q=SA Y+Q=SA SQ+YQ=SAYA
So, no way bunyinya "saya ngantuk" okay. Adakah guwa miss something masa belajar ABC dulu? Guwa rasa tidak. Adakah cikgu guwa sembunyi something dan hanya orang-orang terpilih yang dapat belajar benda ni? Guwa rasa tidak juga. Adakah ini yang dikatakan bahasa code? Ermm, maybe. So guwa nak kena decode word ni dulu baru dapat maksud dia? Kahkahkah! Lagi satu, tak penat ke tulis macam ni? jap guwa cuba tulis macam tu. b0sANnYeW m4L4M niE. hURmM~ nAK wATp3w aEk? Serius penat sial taip macam ni. Dah lah lambat nak kena cari satu-satu. Macam mana diorang buat ha? I need an explanation! RAAGGGEEEEE!

Nak shortform boleh, nak jadi kreatif boleh, tapi jangan terlalu shortform plus kreatif sampai jadi macam ni. Entri ini membawa mesej, cintailah bahasa ibunda kita. Peace!

Entri terkait: COOL - Ewww!
Note: Guwa lapar macam serigala terbiar sekarang, imma out to hunt for a fooodddddd~

Friday, 4 February 2011

COOL - Ewww! by Anwar Hadi

HAHAHAHAHA!
Vlog mamat ni memang sempoi. Guwa ingat guwa jer yang memperjuangkan benda-benda ni, mamat ni pun memperjuangkan hak yang sama gak. Hak apa? Watch it yourself buddy. Anyway, keep it up mang! You rock!


Thanks to @apex_advan kerana memperkenaikan video ni kat chek.
Subscribe his video on youtube: IniAnwarHadi

Thursday, 3 February 2011

Nasib gay dan lesbian di Iran

Guwa benci orang yang dengan relax dan bersahaja menunjukkan kelesbianan dan kegayannya mostly dalam facebook. Wtf lah kau ni. Mak pak kau nak cuculah wei! Cipap dengan cipap, batang dengan batang apa benda tu? Ya Allah ya tuhanku. Macam mana nak bersenggama macam tu? Kesian kat mak pak kau, dulu masa kau kecik puas mak pak kau cakap | Jadilah lelaki dan perempuan sejati bila besar nanti yer? Sayang anak abah ni. | Serius, kalaulah masalah ni boleh setel hanya dengan sedas jetatan di kepala mereka. Guwa sanggup jetat kepala mereka berkali-kali untuk menunjukkan yang guwa amek berat tentang masalah mereka ini.

Soal nyawa pun mahu dipolitikkan?


Dulu masa guwa kecik guwa selalu pandang parti pembangkang ni sesuatu yang jahat, sesuatu yang nightmare giler babi dan Barisan Nasional pula parti yang superb, party yang holy giler babi. Lama kelamaan bila tahap pemikiran guwa dah di tahap stabil, guwa rasa sebaliknya. Tapi kadang-kadang guwa rasa dua-dua pihak nightmare giler babi, kadang-kadang pulak guwa rasa dua-dua pihak macam holy giler babi. Maybe para penyokong yang buat sesuatu parti yang nampak parti itu macam nightmare giler babi kot. Contoh macam penyokong parti ni, ada ke patut dia boleh cakap,

Majoriti pelajar-pelajar Malaysia yang ada di Mesir adalah penyokong-penyokong Pas. Disana boleh dikatakan kilang untuk melahirkan pemimpin-pemimpin Pas.

Oleh yang demikian saya mencadangkan kepada Kerajaan BN , jika hendak hantar pesawat untuk angkut mereka pulang, pastikan beri keutamaan kepada pelajar-pelajar yang menyokong Umno dan BN terlebih dahulu. Jangan pedulikan mereka-mereka yang menyokong Pas. Biarkan mereka melalak-lalak, utamakan orang kita terlebih dahulu.

Orang-orang seperti mereka tidak perlu diutamakan untuk diberi pertolongan. Waktu mereka susah baru mereka ingat nak minta tolong kerajaan. Waktu senang merekalah yang menjadi barua-barua menghentam kerajaan. - RBF Online

Tuesday, 1 February 2011

Reds no9 become Blues no9

Serius! Serius guwa betul betul tak sangka yang Torres akan jadi player Chelsea. Guwa ingat kisah Torres ni sama kes macam Rooney, just EPL gimmick. Rupanya, Torres memang dah muak dengan warna merah dan ingin menyarung jersey biru the pride of London. Selang beberapa minit guwa dapat tau David Luiz pun berjaya Chelsea kebas dari Benfica. Superb! Kita memang memerlukan Centre Back yang muda ya, bagi menguatkan kubu pertahanan yang diketuai oleh John Terry dan Forward bagi menggantikan Daniel Sturridge yang akan dipinjamkan ke Bolton. Happy Ending for the Blues in January transfers. Luiz and Torres FTW!


The Art of Egyption Revolution (Photo+Video+Info)

Keadaan sebenar di Egypt as from 31 January 2011 by one of Malaysian student in Egypt:
Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia

 
Okay sekarang kita layan compilation video riot di Egypt. Bila tengok video ni, guwa rasa macam ada satu perasaan yang lain daripada yang lain beb. Lepas Tunisia, kini giliran Egypt pula. Islam semakin menguasai dunia? Jika benar Islam semakin menguasai dunia, bermakna kiamat semakin hampir. BTW, sementara tunggu video loading, usha dulu gambar-gambar yang guwa rembat ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower Yang Sangat Heartless