Tuesday, 30 November 2010

Just wondering


Aku tertanya-tanya adakah aku akan disaman kerana parody 2 Malam yang aku posted minggu lepas. I'm not scared okay, just wonder. Semua persoalan ni timbul lepas aku baca entri kat blog Teh Tarik Gelas Besar. Pada September lepas seorang blogger telah disaman dan ditangkap kerana parody TNB menyaman WWF kerana Earth Hour. Banyak lagi kes berkaitan blogger kena tangkap dan disaman, tapi ini yang terbaru.

Nampaknya parody sudah menjadi satu kesalahan jenayah di Malaysia. Para blogger tidak ada kebebasan bersuara lagi. Rakyat dikawal seperti kambing yang ditambat pada waktu petang di padang rumput. Come on, its just parody okay? Just for fun. Why are you so mad about it? You sure have no sense of humor huh? Oh Malaysia yang aku cintai. Kenapa kau telah berubah? Dulu kau tak macam ni. Adakah semua ini disebabkan pemimpin yang memimpin negara ini? Damn you kerana mengubah Malaysia yang aku cintai jadi macam ni. Oh god, sekarang aku dah masuk pasal pemimpin plak. I'm totally fucked up now. LOL XD

MALAYSIA
Rakyat = Kambing, Pemimpin = Pengembala.


+ Kredit to Collider for picture

.

4 comments:

Kuceng Puteh said...

Hahahah! Cuak ke brader???

Rileks la. Ko dah bagitau awal2 tu parodi. Takde papelah.. :D

someone said...

Hahaha! dah terang terang aku tulis. Im not scared, just wonder. LOL XD

Asip said...

lawak2
hahaha
aq ske statemnt ko..

someone said...

Lawak eh? hahaha thanks dude. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower Yang Sangat Heartless