Saturday, 21 August 2010

Logo Halal di Tukar Kepada Logo 1Malaysia?

Status: Dengar lagu raya. Mood: Ngantok.


Klik image untuk saiz yang lebih besar dan jelas

Ni ada satu gambar, korang semua nilai lah. Beri pandangan masing masing, yang nak maki pon boleh. Aku malas nak cakap banyak. Nanti kalau aku cakap banyak, ngomel sane sini ade yang cakap, "huh terkejut aku......kebanyakan blogger nih tulih pkai otak ke ape?" dan macam macam lagi lah. Ni pon aku rase dah banyak aku cakap ni. (actually aku menaip, bukan bercakap. haha) Papepon, aku nak tanya satu jer. Adakah pertukaran logo Halal kepada logo 1Malaysia menandakan ianya halal di makan oleh semua rakyat Malaysia yang berbilang bangsa dan agama? Contoh, kalau korang beli kicap, tiba-tiba takda tanda halal, ada logo 1Malaysia jer. Korang tak rasa was-was ker? Tolong jawab yer. Anda semua kan pandai pandai belaka~


Nota sampingan:
Takde mood aku nak buat nota.
feel free to share.

Ku abes menulis 1 coretan pada:
Pukul 8:40am Sabtu 21 Ogos 2010.

Nenek pernah berkate:
"Haiyaaa~ macam-macam la sejak Malaysia tukar PM ni"
.fullstop.

Hello silent reader, why not you leave a comment. I really appreciate that. :)

9 comments:

Kikin Nora said...

wah. x perasan la pulak ade da logo 1 malaysia yg take over halal logo.
haih. pada sy.. logo 1 malaysia tu x dela penting mane skg ni .. Halal logo plg penting.
knp mst ade logo tu? misi 1malaysia pun belum tercapai. =.="
bukan x support 1malaysia.. support. tp kita yg ditindas. how??

kay daheartless said...

Kikin, gambar ni baru lagi. bertarikh 20/8/2010 pada pukul 6.30 ptg. Saya pon tatau sejak bila ditukar. Tapi yang pasti benda ni baru lagi. Makan produk yang takda tanda halal tapi ada logo 1Malaysia? halal ke idak produk tu? haish~ mcm tak kena jer dgn pntadbiran Malaysia sekarang ni.

Perhatian: Saya bukan ahli mana mana parti politik.

Kikin Nora said...

tahuu xpe! kalau logo halal pun ade org copy.. logo 1malaysia lagi la! mane nak dapat nombor reg for halal kalau mcm tu. haish. haish.

amirah said...

apa da..main tuka2 lak logo halal ni..ish2..

kay daheartless said...

Tu ah tu~ suke suke jer tukar. tak leh blah tol.

Anonymous said...

kay..xde la plak org nk maki hamun emo terlebih dos cam kes mcd tu ye..

kay daheartless said...

Mr. or Mrs. Anonymous
Tak tau lah, ada sesetengah pembaca ni kalau tengok ade orang komen lebih sikit, die pon nak tunjuk yang die lebih pandai. Pastu komen dengan penuh emosi. Pembaca lain tengok komen dia, tak puas ati gak, komen lagi. Lepas tu ada yang bagi nasihat, pembaca lain bace, tak puas ati plak ngan org yang bagi nasihat tu. cakap die good good la, ape la. maka berlarutan laaa~

Anonymous said...

haah apsal lak logo 1mlaysia ni bleh ganti logo halal??xmasuk akal lgsung...klo nk sgt ltak logo 1 mlsia 2 xpyah la replace logo halal + je logo 2 sebelah logo halal...tah sape2 je yg wat cm2..anw tq sbb sharing.almaklum la kekdg benda cmni kte xpasan pon.seb baik de yg prihatin..

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi yang besar! Saya tidak akan menemukan ini dinyatakan!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower Yang Sangat Heartless