Saturday, 14 August 2010

Dimaki Kerana Berpuasa

Status: Terkejut+Terkujat. Mood: Sedih.

Klik image untuk saiz lebih besar dan jelas

Aku nak tengok apa pendapat korang semua. Aku tak tau nak jadi apa dengan dunia ni sekarang. Dibulan yang mulia ni, umat Islam dimaki hanya kerana berpuasa?? Astagafirullahalazim~ Dunia akhir zaman, dunia akhir zaman~ Aku terkejut, tergamam, terkujat, sedih, bila tengok posted tersebut. Bayangkan jika dia meninggal dunia dalam keadaan mempersendakan agama Allah. Tak dapat aku bayangkan seksaan yang menanti. Ya Allah, Engkau bukakan lah pintu hati mereka untuk menerima kebenaran dan hidayahMu agar dapat kembali ke pangkal jalanMu yang maha benar ya Allah. Amin~

Firman Allah:

فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلاَ يَضِلُّ وَلاَ يَشْقَى

Maksudnya:
Sesiapa yang mengikut hidayahKu maka dia tidak akan sesat dan tidak akan celaka (Taha:123)



Nota sampingan:
Dapat dari facebook.
feel free to share.

Ku abes menulis 1 coretan pada:
Pukul 8:15am Sabtu 14 Ogos 2010.

Nenek pernah berkate:
"Dunia akhir zaman yang penuh dengan kemungkaran"
.fullstop.

Hello silent reader, why not you leave a comment. I really appreciate that. :)


7 comments:

nur 'afifah :) said...

subhanallah..!!
*____*

jiwaseni09 said...

terkedu beb gua baca...x terlintas plak sampai da tahap macam ni..

terompah puaka said...

apa ke bodoh benar la ini manusia.. buang negeri lah... kang x psl2 tuhan murka .... dtg bencana.. haru jer..

dayah heuka said...

tanda2 y semakin pasti.. semoga kita sentiasa di lindungi Allah.. amin. :)

Anonymous said...

walaupun ak bkn lah manusia yg sempurna dan sering melakukan kesilapan..namun aku masih tahu batas2 agama dan erti penghormatan...sekurang2nya hormatlah bulan yang mulia nie,bulan yang penuh dengan rahmatnya.bulan yg tertutupnya pin2 neraka dan dibukannya pin2 syurga..semoga manusia yang murka nie mendapat balasan daripada Allah

Luffy said...

weii..aku nk gune gmbar ni boleh??
nak wt entry gak pasai mende ni..
panas kot dorang ckap2 macam tu..memang shit dow..huuhu

someone said...

Amek ah luffy. Kalau boleh jangan lupa link back blog ini semula. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower Yang Sangat Heartless